Sunday, March 29, 2009

Analisis Diri 2

Analisis Diri 2


BAIKLAH

segmen seterusnya dibawakan khas untuk anda oleh Mak Cik Kantin Mekap Tebal Inc.

aku nak nyambong nak ria

menurut primbon.com dan diikuti oleh pendapat aku

Cancer adalah pribadi yang penuh emosi, sensitif.
Aku setuju bangat! Walaupun aku sik ngeso yang aku terasa, tapi aku cepat TERASA! Aku akan meneliti setiap percakapan kitak orang dan sekali ku terkecik ati,aku sik kan lupak selama-lamanya

Selayaknya kepiting mereka sangat protektif dan memiliki pertahanan diri yang tinggi.
Kali juak.Coz aku sik takut nak bebunoh ngan urang walaupun badan urang ya besa Gergasi kah besar Syanie kah,aku hanya takut pada Allah S.W.T..

Mereka takut pada cemoohan, dan akan bekerja dengan diam-diam dibelakang layar untuk mendapatkan apa yang telah mereka rencanakan.
Yes! Aku takut dikritik.Tapi sik bemakna aku sik pat menerima kritikan.Pasya,aku akan dapatkan apa yang aku maok dengan apa cara sekalipun! Dan aku sik pernah gagal (kecuali ADDMATH) untuk menjadikan rancangan aku suatu kenyataan (alhamdulillah).Tapi rancangan ya berlaku seperti seolah2 dah ditakdirkan dan berjalan dengan lancar, selancar aku mulak Azam dan mbiak2 lain.

Mereka tidak mau mengambil resiko dalam hidupnya dan selalu konsisten membayar hutang mereka.
Aku sik mok nyesal di kemudian hari bah,ya ku sik mok ngambik risiko. Aku ada utang ngan tak orang sik??? Sikda nak??? Aku slalu madah akan maya nak?? And aku sik pernah lupak nak??

Cancer sangat mendambakan kerapian dan kebersihan.
Aok,sebab ya lah aku slalu ngembak ceremin takut taik ogek lekat di gigi.Mun sik pun minjam ngan urang.Kakya aku mesti nanyak ngan urang sebelah ku "kamek bau sik???" mun ku berpeloh.

Cancer sangat simpatik terhadap orang lain oleh karena itu sulit mengerti seperti apa sebenarnya pribadi mereka.
Ya benar! Aku cepat kesian ngan urang dan SENTIASA KESIAN ngan urang sik kira bangsa, agama, atau negara.Kadang2 aku pun sik paham.

Mereka cenderung perhatian dan setia bila kamu mulai mengenal Cancer.
Ya.Dan kerana setialah besfren ku khianat aku. Aku akan anggap semua urang kawan walaupun nya pernah memusuhi aku.Tapi aku hanya akan rapat / bait ngan kawan jak la....

Mereka berjiwa patriot dan sangat melindungi semua yang mereka sayangi.
Aku cintakan tanah air dan aku sanggup berkorban demi orang yang aku sayangi/cintai

Mereka sangat membanggakan lingkungan tempat tinggalnya dan senang mengundang teman-temannya berkunjung di rumahnya.
Yalah koh.Mala jak ku ngembak urang ke rumah,SORANG pun sik penah pegi. Ari Raya kelak malas ku nak nyemput sapa2.Merajuk nyawa ku.

Kegemarannya mengumpulkan barang-barang membuat orang menjulukinya gudang tikus.
Setiap barang yang boleh dijadikan kenangan seperti cebisan kertas, buku2 lamak dan sebagainya akan aku simpan sebagai koleksi.Tapi mak ku mala muang.Tapi aku lebih pintar! Lekak nya muang,dah malam2 aku ambik balit.

Mereka memiliki ingatan yang luar biasa dan akan selalu mengingatkanmu akan hal-hal yang telah kamu lakukan di masa yang lalu, terutama hal-hal yang ingin kamu lupakan.
Betol sik????? Mestilah betol.....

Para cancer merupakan orang yang penuh kasih, setia dan penuh welas asih.
Kira aku tok tek Pencinta Segalanya lah tek.Tapi mena bah.

Kebutuhannya untuk mendapatkan rasa aman dan keseimbangan dalam hidup sangat didambakan.
Ya betul,sebab ya lah aku cepat memaafkan urang (kecuali sorang).Mun sik , rasa sik tenteram idup aku.

Cancer memiliki intuisi yang kuat dan dapat mengetahui pikiran-pikiran dan perasaan yang ada pada orang-orang yang dijumpai.
Sebab abiliti luar biasa aku tok lah aku masok PRS.Walaupun aku pura2 sik tauk,tapi aku tauk.Rahsia nya, kemahiran PSIKOLOGI.

Mereka bisa menjadi sangat agresif jika seseorang menantang mereka, maka dari itu jangan main-main dengan kepiting kecuali kamu siap untuk dicapit oleh mereka.
HAHAHAHAHAAAA.Sekali kitak orang molah salah ngan aku,aku akan balas SEJUTA kali! Aku sik kan biarkan kitak orang hidup aman selagik dendam ku sik terbalas.Aku boleh menjadi semulia Wali atau sekejam Firaun.

Sekian.

RASYID

RASYID

Sepanjang ku tinggal di Santubong ya

mala jak ku tinggal sorang

dolok at least lah ada tunggal menunggal ku slalu main rah aku sia

tapi bila dah sorang sekda tek

alu duak2 sekda

sorang pegi Singapore

sorang PLKN

tinggallah aku sorang

hanya pokok asam depan rumah ya jak yang menjadi teman aku setiap hari

Hinggalah ari Khamis ya tek

aku mesej ngan tunggal ku nak nyambong blaja ya

aku nulis camtok

"Oi! Apa brita ko sinun tek??? Kacak sik??? Ko tinggal sine?? "

"Aih! urang jaoh nganta mesej.Tedah... rugi ko sik gi sitok.Kacak doe nang kedak lam gamba,rempuan pun kacak tapi yalah tek,semua makan babi.Ku tinggal di kaki limak"

"Mena tek???? Ko mpun alu makan babi juak lah sinun??? kaki limak jak??? Kenak sik kaki spuloh terus? Oi,aku ngirum meli singa sikok ah pake main ngan Siam"

"Ok.Ko mok nak laki kah mpuan??? Sitok kecik bah.Ya kaki ngak limak."

"ohhhhhh.....oi sungik nyawa ku eh,rasa tinggal lam gua sa"

" kau bodo! carik lah nembiak pake geng kau area ya! Bukan sikda rumah urang lain sia!"

" Aok lah o.....k,lah ku pegi lok bai......"

Hp pun ditutup.

Alu ku kluar make besikal

Mula2 tek nak carik kede

Bila sampe di ujong jeraya tek

aku nangga ada sorang nembiak rilek sia

aku pun memberanikan dirik nanyak ngan nya

"boss....ada kede sitok kah??"

"ada...tapi di buntal nun"

dalam ati ku berkata

" bagus iboh jak!"

lalu ditanyak nya

"baruk pindah kah?"

"aok,rumah blakang"

"kau miak sine dolok?"


dan perbualan pun terus berlanjutan sampe maghrib........

dan yang ku eran

aku sik pernah nego urang kedak ya sorang dirik

PLUS

aku sik pernah se serious ya klaka ngan urang

selepas di interview

aku tauk

namanya Rasyid aku nunggah nya SHIT, sama umo ngan aku, jiran aku, KAWAN BARU aku.......

ahhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaahahahaaaa

pasya nang setiap malam mek duak lepak,malam tadik pun ada

hasil melepak tek aku kenal juak ngan kawan nya, BOY

nama mena sik tauk

BOYAK kali
nya form 3 (TAPI SAMA TINGGI NGAN AKU,KURANG AJA)

nya madah dekat area ya,before ku datang

nya duak jak miak laki

so campo aku TIGA jak lah

betapa ketaranya tanda2 kiamat

jadi sama2lah kita melakukan amar makruf dan nahi mungkar

sementara pintu taubat masih terbuka

wassalam.....



Earth Hour

Earth Hour

Malam tadik nak
nakkah ada Earth Hour
so
sebagai Pencinta Alam Sekitar milik Allah ini
keluarga mek orang tek bersatu padu lah untuk menunjukkan bahawa Malaysia tok tek UNITED
Malam ya Aku, Adik ku ngan Mak ku jak ada di rumah
mula2 tek mak ku madah
"bagus ta gi pasa minggu mok malam tok"
alu ku madah
"nakkah kita nak mengurangkan global warming tek nak??? So pake apa nak ngeluar asap keta??"
pasya bila ku nuleh belakang
mak ku dah sampe ke dapo....................
waktu pun terus berlalu tanpa henti
sampe lah kol 8.30
waktu mek orang countdown tek nak
ya lah aku berebut ngan adikku nak nutup api
berumbak indah mek duak
Last2 tek mak aku yang nutup!
Nakkah rumah mek orang dikelilingi utan
So,nang gelap gelita
alu ku ngembak mak ku bejalan2 area sia nangga rumah urang
nang petang gelap lah!
cuma yang ada waktu ya nak,api jeraya ngan pandok urang!
Ya ku ngerepak nangga urang ya mandok
Bodo!
Pasya alu Rasyid ngan aku telipon ngan Peuz
kabel Laptop ku lupak di Lab skolah
ku mike tek ada rah nya
pecoma 30 posen ku
dah kol 9 tek mak ku balit nak nangga AF
Aku lepak ngan Rasyid sampe kol 11
........................................................
.....................................................
.....................................................
(isi tempat kosong)

29 Mac 2009

29 Mac 2009


Hai anak-anak


udah lama kita nggak ketemu kan?


Jadi hari ini


tentunya banyak yg mau aku bicarakan di sini


yang pertamanya


mengenai ANUGRAH NUKILOG 2009


ya,aku mau turut serta sich


tapi kayak nya aku nggak layak deh


jadi meningan aku teruskan aja dengan Mozza Awards


Awards ini bukan ciplakan dari Nukilog ya


karena ide asalnya udah aku rancang sekian lama


Yang Kedua,


nggak ada


Yang ketiga


pun nggak ada


jadi kesimpulannya


NGGAK ADA JUGA!!!!


HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA


HAHAHAHAHAAAAAAAAAA





Friday, March 20, 2009

Analisis Diri

Analisis Diri



Ok

Aku nak molah analisis dirik ku lok

Sebab sepanjang aku berblog tok lom adak ku ngepost something tentang dirik ku

so kali tok kira nak molah analisis personaliti aku lah

So,baca lah



Menurut primbon.com

mereka yang lahir pada bulan Jun memiliki sifat sifat ini



~Romantis dan suka menolong

~Tidak mempunyai pendirian tetap

~Suka berpikir yang muluk-muluk

~Mudah tersinggung bila perasaanya tersentuh

~Agak pemalas dan baru mau bekerja bila di iming-iming hasil besar

~Selalu ceria walau hatinya sedang kesal.



Menurut aku

~ Aku romantis?????? Da~a~a~a~a~a~a~a~a~a~a~a~a~a~aaaaaaaaa.Gelix nyawa ku

Tapi nak suka menolong ya tek mungkin lah.Tapi sik lah ku bodo nak nolong urang sukati.Pegi pasa tek nemu DBKU nyapu uras alu gotong-royong indah mek duak tek membersihkan bandar.



~ Yes.Aku sik da pendirian yang tetap.Contohnya mun nak meli movie nak,mula2 ku mok crita "HIDE AND SEEK" tapi bila nemu crita "AYAT AYAT CINTA" tek alu sik jadi meli crita nak first tek.Tapi sik lah pendirian ku goyah dalam semua hal.



~ AOK. Nang ku suka mike nak pelek2.Contohnya bila ku klaka,mesti ada tambahan cerita yang mengada2 tapi kadang2 urang pecayak.



~ Aok nang mena.Bait2 tak orang ngan aku.Aku tok sik mudah nak sak ati ngan urang.Tapi bila SEKALI urang ya dah ngesak ati aku,aku sik kan lupak SELAMA-LAMANYA..........



~ Malas lah juak.Tapi sik lah terok gilak.Malas ku nak menghuraikan dengan lebih lanjut eh.



~ Mmmmm.......penah sik tak orang nangga aku sedeh??? Mun sak ati penah lah nak.Tapi penah sik nangga ku sedeh???? Sik nak??? Tak orang slalu nangga ku tetak 24 jam jak nak?

So,LU PIKE LAH SENDIRI.......


Ok.Kita berenti stakat ini ya.Kita sambung kemudian


Program Motivasi dan Jatidiri-PENGALAMANKU

Program Motivasi dan Jatidiri-PENGALAMANKU

AKU NAK CERITA PENGALAMAN AKU DEKAT ASRAMA SELAMA TIGA ARI RIA.CRITA TOK NANG PANJANG COZ AKU SIK MOK LUPAK SETIAP DETIK YANG AKU LALUI BAH.TAPI ADA JUAK YANG KU LUPAK NAK TULIS LAH.AKU CERITA TOK MENGIKUT INGATAN AKU TAPI KU SIK TAUK URUTAN NYA BETOL SIK.MUN TAK ORANG BACA,JANGAN TINGGAL SIGEK WORD PUN! MAK ASEH LAH MUN SUDI MACA.

PROLOG

OK Kali tok aku akan serious,sik mok molah lawak

Tanggal 13 Mac 2009 iaitu ari Jumaat ya tek

Semua nembiak form 5 Kolej ada program Motivasi dan JatiDiri anjuran sidak Yayasan Mara Pelajar harian mesti tinggal di asrama

So, manyak lah mbiak ngerepak ya madah ya lah apa lah
dalam fikiran aku waktu ya aku madah"AKU KEMBALI KE ZAMAN SILAM"coz aku nak lekak asrama form 1 dolok

Aku rasa maok ada juak rasa sik mok pun ada 50-50 bah

aku maok sebab nakkah tok final year

bila gik semua form 5 nak tido sama nak???

and bila gik kita nak melakukan "NYA" nak???

Belom tentu kita dapat bersama rami2 taun depan

tok mungkin peluang terakhir aku untuk enjoy ngan semua orang
Tapi benda yang nyuroh nyawa ku lemah sehingga kaki ku sik mampu berdiri agik

ialah pengalaman silamku yang nang aku SIK SUKA LANGSONG!!

bukan pengalaman kenak rogol kah kenak liwat kah kenak buli kah

Aku just takut nemu antu seperti yang selalu terjadi

mun di rumah aku sik kesah antu ya muncul tiba2 pun aku sik takut

tapi antu di Kolej tok ganas sikit bah

pasya aku takut insomnia ku makin menjadi2 mun betemu ngan geng


aku susah sikit nak tido malam

aku hanya akan tido selepas gurin lebeh kurang sejam di atas katil

TANPA KELAKA!!! Tapi ya pun lebeh sejam baruk ku lena

lekak ya setiap 1/2 jam or 15 menet ku teseda balit

So,pendek crita ya lah tek

13 MAC 2009-FIRST DAY

Awal pagi nak turun skolah aku sampe kol 7.35 gia

office hours bah

tercalit arang pada wajahku

apabila namaku tercatat pada buku 'PELAJAR DATANG LEWAT'

di pondok guard

pasya ngagak gik PKHEM

dalam masa 5 taun ku di Kolej ari tok lah first time ku masok ahe ari ujian

(ku rasa la)

tapi at least bukan ku sorang datang ahe nak

anak CEKGU ya awal 5 menet jak dari aku

mun anak CEKGU ya maca tok,

jangan mara.......



Malam before pegi ya aku dah packing

sebenarnya 2 malam before pegi gik ku pack

tapi baruk lam tadik abis

Kira tek nak pack terus ari cekgu molah pengumuman seminggu lepas

tapi

DA~A~A~~~~~

So b4 balit aku kira nak make baju skolah pake pendaftaran

tapi Is dah cancel nak make

so sikkan ku sorang nak ke ju skolah nak

Kelak urang madah ku sik mampu nak meli baju

Aku balit Pustaka ari ya

lepas semayang Jumaat,ku semayang Sabtu,xda bah

aku makan kat cafe sia

makan nasik campo

dahlah urang ya merik manyak

so nang makan mena lah aku tek

tapi aku sik makan sorang

ada seorang lembaga bernama Erni Syafini

makan sia juak

tapi sik lah sama meja ngan nya

nya ngan mak nya aku ngan mak ku

sempat betanding ratu kebaya indah mak mek duak



itit kolam ya menang



Kol 2 mek duak mak ku turun

mak ku kira nak nganta aku kol 3

tapi lepas ku madah mun nya nganta ku kol tiga aku sekda bilit dan terpaksa tido di kaki limak alu nya begagan nganta ku kinek2

so mak ku speeding sampe sempat ngelilin dunia7 pusingan indah mek duak

dalam musin dunia ya ku sempat singgah di kampung halamanku,Paris

lepas ya ngabas tunggal ku di London sekejap

kakya mek duak mak ku balit Kolej make perauk tambang
Sesampenya aku di Malaysia mek duak mak ku terus bekayuh ke Kolej

oleh kerana sikda aek

mek duak bekayuh lam parit
so cege2 lah palak mek duak bero2 nyengok parit ya

ku mike tek aku jak dah sampe

paduhal dah rami juak urang

nasib lam parit ya sik jem

ada yang ngambik pelajar asrama balit

ada juak nganta miak form 5


Aku mike ku sorang jak yang akan ngembak barang manyak/pelek2

Tapi bila ku nangga Fahmi jadi penyambut tetamu depan gate

ku nangga nya embak bantal!

Rasa sik pecayak ku nya yang ngembak bantal

mun Awang azizul yang ngembak tek kah ku x eran

ku lupak nanyak nya ada embak Teddy Bear skali sik

Mun ada,kelak ku embak tilam spring,katel emas ngan enjen sesah skali




waktu ku nak masok gate Nazihah baruk datang juaknya madah "HAI MOZARIIIII!!!"

Aku pun eksen madah "hai" depan mak ku

Mun mak ku sekda dah ku madah" YARABIIIIII AKU MIKE RANG DARA NE NEGO AKU TEK.................."

mun depan mak ku aku lebeh waras bah

bila nya sekda aku pun ilang arah

sebab ya aku GILA dan penyakit aku ya dinamai Mozarizme oleh Dr."BOBO"

dan penghidap nya cuma aku sorang



Aku embak embat benda

Beg Skolah,Bagasi Kecik,Beg Baju,Beledi

Semua nya kosong,dak baju aku dah pake skali belapis2

Ne dak lah aku sendat waktu masok gate ria

Kali kecik Gajah ngak badan ku ria kali

Dekat pondok guard ya ujong mata ku nangga Azam

skali ku nuleh STANLY duhal! Ku mike Azam tek

AIZAT ada juak
pasya aku nemu Neng Munira dengan Puan Sulastri






pendaftaran rah Dewan makan

mak ku ngan aku

aku daftar kan nama mek orang semua kat bilit A6sebab bilit ya cuma perlu 7 orang

N cun2 mek orang cuma 7 orang jak

So aku yang first tandatangan

pasya baruk Azam ngan Aizat

lepas ya Peuz kah Afif o???

Tapi nak waktu ku ngagak Afif madah nama nya rah bilit nya kat A6tauk sik apa nya madah???Nya madah "Kurang aja...." alu tetak

Aku sik kesah nya madah ya tapi ya adalah simptom2 penyakit aku ya



Waktu mak ku balit

Perasaan yang aku selalu rasa waktu form 1 dolok muncul agik

cuma aku sikda rasa sedeh or nak nangis jak

Aku pun terfikir klak suatu hari klak aku akan rindu

saat2 macam tok
Bila ku dah kembali Gila sebab mak ku sekda tek

yalah Aku Afif Azam ngan Aizat mun sik salah ku

alu bisin bage apa rah pondok guard ya

Azam tek bangga gilak nya embak beg kecik!

Ya ku madah "IIII.....kecik nya beg"

N seperti biasa Afif tukang tetak




Nya nak kah Penetak Profesional

Lepas ya baruk Is datang

nya embak bini nya (adik nya bah!)

Lepas ya mek org masok balit ke dewan tek

beg aku diengkah sama2 ngan beg Is

so nampak banyak lah nak

Afif ngan Azam mike aku embak semua ya!

Sampe lah juak ku nak ngembak semua ya

Mun aku lebeh banyak dari ya eh!


pike tek x boleh masok bilit dolok

boleh duhal!

Alu lah mek org berangkut

macam ku nak pindah ke Santubong ria

Aku tauk bilit ya kat atas skali

tapi aku sik sangka yang ngembak barang ku semua ya

sambil nait ke tingkat tiga mengingatkan aku tentang Lif




Bilit mek orang no 2 ujong

sebelah bilit Mark Julex

Aku dah tauk bah bilit tingkat ya nang beresi

tapi risiko nya tek diagak antu Telekom

nak kah nya terdedah ngan bangunan ya

Bilit ya simple tapi bersih

tapi bila nangga bilit sidak Mark

aku terbayang kan rancangan baru bernama "Deko Bersama MJ"

sebelah bilit mek orang sidak

Afif Ruby,Awang Azizul, Apis Nasir,Syamsul,Jof ngan Amir-ya jak yang ku ingat

bilit tepi tanggak Pian sorang tido

Waktu ambik katil aku ambik nak sebelah kanan no 3 dari pintu

Is kat penjan,sebelah aku

seberang Is, Afif

Sebelah aku Azam,seberang aku Peuz sebelah Peuz, Aizat

Yang ku eran naknak kah dalam borang ya madah cukup untuk 7 orang jak

tapi pahal ada 8 katil dalam ya???? nak sebelah Azam kosong

So alu lah ku berkemas

masang dak cadar

selimut dan aku pun sedar

yang sarong bantal ku lupak beg makanan ku lupak kasut sukan ku lupak

Makanan yang tinggal cuma pizza rega 1.60 dibeli mak ku di Pustaka

Nasib ku terengkah nya dalam beledi mun sik nang alu sikda bekal pa2 lah aku

Pasya aku baruk sedar yang cadar dan selimut aku yang paling terang

colournya!

Ternyata Omo yang mak ku pake berkesan!



sambil bekemas tek ada lah ku melompat atas katil ya

mun sik salah aku la

lekak ya Afif madah beg nya ada locks

ebab mak nya mok SAFETY FIRST bah

Lekak ya alu lah Peuz ngeso slepa nya yang sepasang ngan Afif

nasib Afif mbak lepa lain

Lekak ya alu lah kelaka2 N macam biasa aku melakukan kewajipan ku

iaitu NGERECO setiap waktu sehari semalam

Tapi yang menjadi mangsa nang PEUZ!!!!

ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ku nang nganok nya kerak antap2!

Sidak lain tetak jak lah

Sik lah nak nangis untuk seekor Proboscis

Ari ya aku pun sedar Afif nang dah mena2 kenak Mozarizme

Nya pun dah ngakuk juak bah

cara nya tetak sambil histeria kakya mala madah "kurang haja!"

Is mala minum aek pelek yg menyebabkan nya

mengeluarkan bunyi dan ekspresi sepelek aek ya


Lekak ya mek orang nak pegi dewan

Pasya baruk Muhaimin datang!!!

Alu Muhaimin pegi atas

And tiba-tiba Azam nanyak "ne KHAI tek ne??"

Kantoi rindu!!!

nya ambik katil sebelah Aizat

berhadapan dengan katel kosong ya

HAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA


Di dewan tek macam2 lah ceramah

dah lah sora urang ya sik jelas

nya nak kah urang semenanjong tek nak

so slang nya ya ada lain sikit bah

siiiiiiiiikkkkkkiiiiiiit jak susah ku nak nangkap apa dipadah nya

nama nya PAK LONG

!Nya nak jadi aku kah??????

Poseeeeeerrrrrrrrrrrrrr

Nasib nama ku Along jak

sikda "PAK" kat depan nya

lagikpun "PAK" ya singkatan "PAKISTAN"




Urang ya alu lah beceramah sampe lepas waktu Asar

Kol 5.30 cam ya jak baruk nya berenti

Cekgu nyuroh makan petang lok

Tapi banyak sidak laki nak semayang dolok


Aku Is ngan Afif balit asrama terus

Nak mandik

takut mun mandik rami2 kelak kenak kaco bah

dahlah jamban ya sikda kunci

Alu lah mek orang mandik

Masing2 maseh rasa malu bah




Sorang pun sik ngeso body

Nya duak betebat make tuala

aku mandik make baju apek yang slalu ku pake di dalam

Dah mandik tek aku lok abis

Nya duak maseh mandik

tapi bunyi sidak di luar dah kin rami

ya ku madah "AJU GIK OI! URANG DAH DATANG YA"

alu lah tang kamboh jak bunyi nya madah "AOK2!!!"

Lepas ya alu lah mek org gi semayang

Apiz Nasir jadi imam

Abis semayang pegi dewan makan

Aku makan sik abis sebab maseh kenyang kak makan nasik campo tadik

nakkah urang tadik merik manyak nak?
Lekak ya ada semayang Maghrib

ceramah baruk semayang Isyak

waktu abis smayang Maghrib ya lah sesuatu terjadi pada aku



waktu sidak gik madah "aastaghfirullah...."aku madah juak sambil nangga rah penjan

dekat penjan ya ada pokok

Ujong ranting kat pokok ta macam ada sarang semut/tebuan bah

Aku sik kesah lahtapi maseh layap lahya waktu urang madah "subhanallah...."

TIBA TIBA JAK BENDA YA TEGUGOK!!!!!!!

WAKTU NYA GUGOK YA SEOLAH-OLAH BENDA YA ADA TANGAN YANG COBA NARIT

RANTING YA SEBAB TAKUT GUGOK

PASYA ADA RAMBUT YANG NGEREMBANG MACAM DITIUP ANGIN DARI DEBAH




Alu ku madah "AIH!!"

Azam jak yang perasan aku madah gia waktu ya

Alu lah ku madah ngan nya

baruk madah ngan dak lain

Alu lah sidak takut

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAA

Aku takut juak lah walaupun dah biasa nangga
Pasya waktu ceramah tek alu ku nangga Puan Sulastri dudok depan skali

sebelah nya Neng Munira

Nia sik make telekung pahal ndak kah ooo????

Lepas ya alu terus dengan ceramah malam


Waktu aktiviti berpasangan

Aku berpasangan dengan Aizat

alu lah mek duak bepelok lah,begasak idong lah

dah lah pasangan aku ya USTAZ!!!

Menakutkan ali jak



Lepas ya mek org pun dibagik ekot Kumpulan

Aku dalam Kumpulan 2

aku sama dengan Peuz,Sidek (K),June,Syahirah,Atul (B),Munirah,Mumu, n Ivana

Mula2 group mek orang ke 2 kah ke 3 TERKAYA

Best eh

Lekak ya waktu molah topi,

kurasa topi mek orang kedak topi sidak Cina mati ada juak

kedak urang BODO nang 100% lah!

Pasya dekat nak kol 12 gia baruk abis


Sekembalinya di asrama alu Pizza ku ya dimakan oleh sidak

coz aku dah sik mampu agik nak makan

Peuz tido awal sebab takut ngan antu nak ditemu aku tadik

Aku blom dapat tido

alu ku main skipping

dan baruk ku tauk hanya aku ngan Afif jak dapat melompat dengan sempurna

Muhaimin pun dah nak tido

dalam nya gik khayal nak tido tek nya melakukan sesuatu

yang sik pernah ku jangka nya molah!

Aku,Aizat,Is,Azam ngan Afif maseh bangun

so alu lah mek org becerita macam2

N topik nya ialah ANTU!!!Kali tok bukan aku yg becerita (biasanya aku yg loba)

tapi Aizat

Nya crita kat katil aku

aku sik lah takut gilak

tapi sidak lain nak begumpol di sia takut

sapa sik takut nak???




Muhaimin duak Peuz mala dikaco

Muhaimin sampe ngereco pake nyuroh matanya tido

Peuz dah tido tapi bila ku ngaco bangun agik nya

bukan nya aku ngaco memalui perbuatan

tapi melalui ejekan dari jauh jak

lihatlah betapa kuatnya aura aku

sikda bah

Oklah,pendek crita

dalam kol 2 lalu gia mek org tido

tapi tiba2 ku "terkejut" oleh sesuatu

tapi ku buat x tauk jak lah

Lepas ya maseh juak ku x pat tido lena

kira2 ada dalam bepuloh kali ku tesedar jak2




14 MAC 2009-SECOND DAY



Aku tersedar bekali2 malam tadik

tapi dah kol limak camya aku angkat

aku nangga jam Muhaimin kat atas locker

oleh kerana aku tek nait atas katil nya and api dah dibukak

ya nya alu tersedar juaknya nangga aku alu

ku madah "dah kol 5......."

alu nya angkat

pasya Peuz angkat

alu nya tang ada madah

"aku tadik kak bangun kol 4.30 kira nak ngerak tak org tapi ku tertido balit"

Alu ku madah " AKU KOL 4!!!!" dengan tiba2

pasya alu lah Peuz datang kenja nangga I.C. Afif

waktu miak ya gik tido

pasya baruk lah Azam,Aizat ngan Is bangun juak

kakya tiba2 jak ada orang ke-8 dalam bilit mek org

LIBAU!

nya nang dari lam tadik kat sia tapi ku sik sangka nya alu tido terus kat katel Muhaimin

(Min tido kat katel Aizat,Aizat tido ngan Azam coz azam takut)

pasya,semua bejalan macam biasa

sikda pa2 gilaknak lawak,nak ngesak ati semua belaku cuma dah malam ya

Is nemu antu lam bilit mek org




pasya malam before masok bilit ya Azzam (Muazam) main gita

Afif ngan Stanly belagu

aku merenong bulan mengambang

waktu nak tido ya Aizat mala jak nak nutup api!

urang gik klaka!!!

oleh kerana trauma

Is tido ngan Peuz

Aizat dengan Min

Azam dengan Afif

aku sorang
Aku Azam ngan Afif paling ahe tido malam ya leka becerita macam2

hal pengilan lah (serious!),hal gik mbiak lah

sampe lah camne Azam menjadi gay

dalam gik klaka tek alu ku ngambik tilam embak kat lante di antara katil Peuz ngan Afif

Apanya duak madah "ambik tilam kau gak,embak sitok..."

Tido debah lah aku xda pa2 gilak nak dikongsi di sitok

MEK ORANG JAK TAUK!

Afif sempat imagine Azam betuka jadi beruang indah







15 MAC 2009-LAST DAY


Mula2 aku bangun kol 5 gia

pasya ku tetido

seda2 jak jam dah ahekol 5.45!!!

so begaut lah

macam2 perasaan last day tok

Mena juak kata Cekgu Rahimah

"nanti tak nak balek lah tu..."
Aku rasa gembira ada sedeh pun ada

Rasa best jak sekda

Cuma dah waktu lunch ya ada lah miak SONDAL

nak rasa cute ya mintak PUJI ngan Afif

aku sik kesah tapi jangan mengganggu hidup aku!

Aku sik kesah nya nak nyual pukek nya kah apa kah sia




asalkan nya sik GAGO NGAN IDUP AKU

sukati aku lah nak bebasoh lamak kah sekejap kah

mun dah SONDAL ya berempit sia juak

macam ne ku nak berbasoh dengan selesa nak?????

So waktu ku dah abis bebasoh tek alu ku madah

"NAH BASOH PUAS PUAS"

ya nya madah"III,PUAS EH PUAS EH!"

Kali puas PUKEK NYA KENAK LOBOS kali nak!!!

DASAR SONDAL

patut juak ko ya tinggal di PEDALAMAN!

Urang bandar gik sik bergaul kedak ya gilak!

Urang kampong nang slalu CULTURE SHOCK kedak kau ya
dah balit tek

bilit mek orang antara yang akhir balit

Muhaimin dolok

pasya Azam

pasya Is

pasya Afif

baruk aku

Peuz ngan Aizat ku sik tauk sapa lok balit
Dah sampe rumah tek

kehidupan ku dah kembali seperti biasa


SEPI............






KESIMPULAN

Program tok best
so sapa yang sik join ya nang BODO disamping RUGI
hahahahahaaaaaaaaaa
At least ku ada kenangan aku tido SEASRAMA ngan kawan2 ku nak???
Kau ada ??? Sik da

FACTS & FIGURE SEPANJANG PROGRAM

Kata2 yang ku sik pat lupak (ada insiden.....)
~ Aizat---->".....bukan bau ya,bau dari bawah.........."
---->".....oi mulut jaga........................"
~ Is------->".....aku nak madah sesuatu ngan kau......."
------>".....tok aek panadol campo &*&^& ........."
~ Azam--->".....ne Khai tek ne???...................."
---->".....kita molah spa mok........"
~ Afif----->".....kacak sora ko,kedak Ning Baizura....."
----->".....sik,lepa Cina........................"
~ Peuz---->".....aku manusia.........................."
----->".....pahal ko make berus gigi aku??......."
~ Min----->".....lhgfdbfhdiufhdjb (NGERECO)..........."
----->"......................................"

5 perkara yang paling ku suka sepanjang program

~ Tetak dalam bilit!

~ CHICKEN DANCE!!!

~ Nganok Peuz
~ Makan coklet nak dibekal Peuz

~ TETAK,TETAK,TETAK jak2 sik alah2
Info Xtra

~ Nurul A. mala jak sama ngan Nurul N..Kan aku dah madah ramalan ku sik pernah salah!
~ Afif telah disahkan menghidapi Mozarizme Tahap 2
~ Beratus2 kali ku nganok Peuz kerak, duak tiga kali jak nya menafikan nya
~ Afif adalah "GABUNGAN SETIAP INSAN".Hahahaaa lawak aih!
~ "Jalan Afif" telah dirasmikan oleh aku ngan Peuz sempena insiden "ya"
~ "Langsir" bilit mek orang sik sama warna
~ Sepanjang tiga ari,ku rasa ku sorang jak miak bilit A6 yang nyesah
~ Azam baruk sedar nya Tambi
~ Don't judge Muhaimin by his parents
~ Aku telah menjadi bendahari pada hari terakhir program ya
~ Duit motivasi ya sah nilainya di kede ninek debah
~ Geng mencik SONDAL dah bertambah
LAST WORDS..........

Sebenarnya banyak gik yang ku sik tulis

biarlah nya jadi kenangan ku sorang

So, sori lah mun sepanjang program ya ku ngesak ati tak orang

kadang2 ku sik sedar bah

Mak seh sebab mok baca

Tok mungkin post ku yang ke 5 or 6 last before ku delete
Nah
Buah timun dibelah empat

Diulam bersama buah berangan

Apapun yang berlaku setiap saat
Akan ku simpan sebagai kenangan

BZZZZZZZZZZRRRRRRRRRRRKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.....

Sunday, March 15, 2009

PROGRAM MOTIVASI DAN JATIDIRI

PROGRAM MOTIVASI DAN JATIDIRI
Assalamua'laikum W.B.T,
aku baruk jak balit dari program ya tek
aku dapat bilit A6
sama dgn Afif,Is,Min,Peuz,Azam ngan Aizat
dalam list pendaftaran bilit ya cukup untuk 7 orang jak
tapi ada 8 katil lam bilit ya
So, baaaaaaaaaaaanyyyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkk
lah Kengerecoan dan Kegilaan Babian yang melanda bilit ya
PASYA NAK YANG PALING MUSTAHAK IALAH
semua mbiak lam bilit ya (kecuali Aizat ngan Muhaimin) dah terkenak
simptom Mozarisme
and yang paling ketara kenak ialah AFIF
nya dah sampe level 2 dah
mmmmmmmm
klak ku crita gik eh
Gik malas tok
K,lah
Wassalam......

Saturday, March 7, 2009

Maulidur Rasul (7/3/09)

Maulidur Rasul (7/3/09)

HAHAHA

Ari tok tek nak,

aku jadi PAK AJI!!!!

Ari tok tek nak ada sambutan Maulidur Rasul

aku ncuri Kamera tunggal ku

oleh kerana KETULAHAN

kamera ya x berfungsi dengan baik

So, tok lah hasilnya

SORI AH! GAMBA TOK DALAM DECSENDING ORDER (FIRST TIME UPLOAD BAH!!)


Tok waktu aku,Peuz ngan Azam balit.Pegi Pustaka.
Coba tangga tangan nya duak.Hampir2 tol sik??

Tok wanita yang aku temui di luar pagar bersama adiknya.

First,coba tangga tangan Khai.Perasan something sik????
Pasya,coba tangga org sebelah nya.Ada rasa something sik???


Afif: Pahal kau gia gilak.Coba insaf gik,Maka baruk balit Aji.
Faiz: Ingat Tuhan Moz.
(Coba tangga mata Afif)



Afif sedang mencuba kemahiran mengepeace nya tapi sik berjaya.
Waktu nya nangga tok tadik nya madah "YAY! tangan ku ilang"



Persatuan Ustad Ustazah Sekoridor.Aku kedak miak cacat kedak
(bak kata Nazihah nganok dikpun)


No komen......



Sigek gik stail Posing Afif yang baru! Nya baruk tauk tadik bah!
Nya terkejut gamba tok tersnap juak.



Tok first gamba tadik tapi blurrrrrr



Tok ok sikit lah.Bini ku ketiga ngan fisrt ya pun ada juak









Dah dapat!!!

Dah dapat!!!

DENGAN SUKACITA NYA DIUMUMKAN BAHWA AKU KINEK TOK DAH DAPAT BUKAK BLOGGER!!!!!!!!!!!!!!!!

HAHAHAAAAA

WIRELESS YA KAK DISUMPAH AKU ALU JERAK NYA,YA BARUK DIKATAKAN WIRELESS SOLEHAH.

SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, KINEK TOK SIK LAH AKU KENAK PENYAKIT BERAIE LAGIK! N SIK PERLULAH FAMILY KU NGELUA DUIT KE NGUPAH BOMOH GIK!!!!! HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

BEST EH!

Sambong

Sambong

AH!!!! sambong nak marek ah

Peratoran tok sik menyindir mereka yang hidup atau yang udah MAMPUS!!!

3) Sesiapa yang aku anok dalam blog tok,diharap sik merajuk ka apa ka munoh dirik ka dan sebagainya lah! Lewat juak dianok sikit alu x pat idup agik!! So, sorilah nak.Aku nak penganok UNIVERSAL.

4) Dengan membaca blog tok bermakna aku berhak untok menyiarkan apa2 jak yang aku mok termasok gambar peribadi ktk org! So, kitak org sikda hak untok menghalang aku dari segi apa skalipun.

5) Sebenarnya aku dah sik tauk nak madah apa gik! Kelak mun ada pa2 gik ku madah.

Friday, March 6, 2009

PERATORAN

PERATORAN

Merujok kapada pakara di atas,

di sitok aku ada beberapa peratoran

untok kitak orang patohi

sebenarnya dah lamak ku nak post benda tok

tapi wireless CELAKA ya sik mengizinkan

so,kesimpulan nya aku bukan nak MOSER

si Proboscis ya

Ok

1)FISRT,apa2 yang terkandung sama ada tersurat maupun tersirat haruslah tidak didedahkan pada mereka yang bukan BLOGGERS termasoklah ibu bapak ko!,ninek,cucuk mun ada la.........

2) Yang keduak, mun aku ada ngepost apa yang berbentuk gambar video dan sebagainya,iboh tak org madah ngan miak ya

(tek nak baruk jak ku nak ngepost alu azam nanyak bila ko nak ngepost???? PUKEK miak ya!)